laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoensalade met meloen
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

sap van 1 limoen, 1 sinaasappel en 1 grapefruit
1 dl olijfolie extra virgin
1 eetlepel fijngehakte bieslook
zout,
versgemalen peper
4 verse kerveltakjes
250 gram gerookte kalkoenfilet
1 kleine zoete meloen
100 gram gemengde friseesla
1 potje crème fraîche (125 ml)
  bereiding:
    Klop een dressing van het citrussap met de olijfolie. Roer de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Pluk de blaadjes van de takjes kervel. Snijd de gerookte kalkoenfilet in stukjes. Halveer de meloen; verwijder het zaad en steek er met een meloenbolletjeslepel kleine bolletjes uit. Verdeel de sla over 4 borden; schep de dressing erover. Leg de stukjes gerookte kalkoenfilet en de meloenbolletjes op de sla. Schep wat crème fraîche erop en garneer met de kervelblaadjes. Geef er geroosterd brood met kruidenboter bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats