|
|
Verwijder het dunne vliesje van de rabarberstengels en snij ze in stukjes van 3 cm.
Leg de rabarberblokjes op een schotel en bestrooi ze met rietsuiker. Laat zweten.
Was de blauwe bosbessen, pocheer ze 5 minuten in de rietsuikersiroop op een zacht vuur.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Neem een grote pan, smelt er de boter in op een hevig vuur, voeg de rabarber toe en laat die karameliseren in de boter; doof het vuur en zet opzij.
Leg het kruimeldeeg in een taartvorm en doorprik de deegbodem. Verdun de eierdooier met 1 eetlepel water, en strijk het eigeel dan op de taartrand met een kwastje.
Schik de rabarberblokjes op het deeg.
Zet in de oven en laat 30 minuten bakken.
Verdeel de blauwe bosbessen op de taart.
Dien de taart lauw of koud op.
Als de rabarber te zuur is, kunt u de taart voor het opdienen met poedersuiker bestrooien |