|
|
|
Daiquiri uit Jamaica |
|
ingrediënten: |
|
|
3 glazen witte rum, elk 2 cl
1 theelepel poedersuiker
3 eetlepels versgeperst limoensap (eventueel citroensap)
2 blokjes ijs |
|
bereiding: |
|
|
Al deze ingrediƫnten in een shaker doen. Om de shaker een keukendoek wikkelen. Goed schudden. De drank door een barzeefje in een goedgekoeld cocktailglas schenken en onmiddellijk serveren.
Variatie: daiquiri kan ook worden 'veredeld' met 1 cl grenadine (siroop van granaatappel), fijne bananenpuree uit 1/4 banaan en 2 glazen (elk 2 cl) bananenlikeur (bijv. pisang ambon); door 6 cl ananassap of door 1 gepureerde perzik en 1 cl apricot brandy. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|