laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vissoep uit de provincie
  ingrediënten:
    500 gr wijtingfilets -
250 gr gekookte mosselen -
0.6 lt water -
0.25 lt witte wijn -
peper en zout -
1 volle eetl gesnipperde bieslook -
1 eetl gesnipperde sjalotjes -
1/8 lt slagroom -
4 sneetjes brood -
1 eetl allesbinder -
1/2 eierdopje olijfolie met geperste knoflook erdoor
  bereiding:
    Breng het water aan de kook. Snijd de vis aan stukjes en doe ze samen met de mosseltjes in het kokende water. De kook gaat er af en dat is ook de bedoeling. Laat de vis gaar trekken in ca. 8 minuten. Schep vis en mosselen uit de pan en leg even apart. Giet de witte wijn bij het kookvocht. Breng aan de kook en doe de uitjes erbij. Na 5 minuten zet u het vuur laag. Voeg slagroom, bieslook, vis en mosselen toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Bind ze met allesbinder. Besmeer de sneetjes brood aan een kant met de olijfolie. Rooster ze snel onder een hete grill. Verdeel de soep over 4 borden en leg in het midden de geroosterde sneetjes brood. Garneer tot slot met iets gesnipperde peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats