laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mousse à la maison
  ingrediënten:
    250 gr verse kippenlevertjes
25 gr boter
1 theel fijn gesneden uitjes
1 glas rode port
1/8 lt slagroom stijfgeklopt zonder suiker
2 gelatineblaadjes geweekt
peper en zout
  bereiding:
    Ontdoe de kippenlevertjes van witte velletjes en vliesjes, was ze onder de kraan af en laat ze uitlekken.
Laat de boter in een koekenpan lichtbruin worden. Doe de kippenlevertjes, samen met de uitjes, in de boter en bak alles op matig vuur gedurende 6 minuten. Strooi er een beetje peper en zout op. Giet de port erbij en laat alles nog 1 minuut doorkoken.
Doe alles in de blender of zet de staafmixer erop. Alles moet zeer fijn gemaakt worden. Vervolgens doet u de gelatineblaadjes erbij. Roeren tot ze opgelost zijn. Tot slot spatelt u de slagroom er door. Breng de mousse over in een stenen pot en laat ze een nachtje afkoelen.
Serveer deze heerlijke levermousse aan partjes met bijvoorbeeld op elk bordje een plakje Parmaham, een radijsje en een toefje peterselie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats