 |
|
 |
Zoetzure baby-uitjes met serranopeper- en rozijnen |
|
ingrediënten: |
|
|
350 g kleine, ronde uitjes, geschild
4 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 1/2 dl kippenbouillon
2 eetlepels Serranopeper- en rozijnenjam
zout en versgemalen zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg de uitjes in een enkele laag in een kleine braadslee en sprenkel er de olie over. Hussel de uitjes, bestrooi ze met een klein beetje zout en rooster ze 12-15 minuten in de oven.
Haal de uitjes uit de oven, voeg de azijn, bouillon en serranojam toe en zet de braadslee nog 10 minuten in de oven. Doe de uitjes over in een schaal en schep eventueel achtergebleven kookvocht eraf.
Deze uitjes smaken geweldig bij gegrilde kip of geroosterd varkensvlees. Serveer ze als relish of als groentebijgerecht: verdubbel in het laatste geval de hoeveelheden. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|