laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Linzen met champignons, uien en tomaten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

350g linzen
8,5dl groentebouillon
50g boter
3 uien
3 tomaten
250g champignons
4 zoetzure augurken
2 eetlepels gehakte peterselie
zout
peper
  bereiding:
    Doe de linzen met de groentebouillon in een pan, breng het aan de kook en laat het 45 minuten koken. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de augurken in kleine stukjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui ringen lichtbruin. Voeg de stukjes tomaat toe, draai de hittebron laag en laat het 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg de champignons toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes sudderen. Roer dit mengsel met de augurken, peterselie, zout en peper door de gare linzen. Laat het gerecht goed warm worden.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats