laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Fazantenfilet in bladerdeeg met ganzenleversaus
  ingrediënten:
    voor 4 personen:

1 kruidentuiltje
150 gram ganzenleverpastei
2 koffielepels honing
1 ei
2 rollen bladerdeeg
peper en zout
2 soeplepels porto
20 cl witte wijn
2 fazantfilets
  bereiding:
    - Verwarm de oven op 180°.

- Meng de lichtjes verwarmde porto met de honing.

- Bestrooi de fazantenfilets met peper en zout en smeer ze in met het porto/honing mengsel. Snij elk bladerdeeg in 2. Rol de filets in een plakje bladerdeeg. Maak kruisjes in het deeg met een fijn mesje en strijk in met wat eigeel. Schuif in de oven en laat 30 min. braden.

- Bereid de saus: giet de wijn in een pannetje met de bouquet garni en de koffielepel honing. Laat tot de helft inkoken, voeg de in stukjes gesneden ganzenlever toe, haal de bouquet garni uit de pan en mix alles tot een moes. Breng op smaak met peper en zout.

- Serveer de fazantenfilets met bosbessenmoes, met de saus appart.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats