laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Garnalencocktail met komkommer
  ingrediënten:
    200 g Hollandse garnalen
1/2 kleine komkommer
1/2 sinaasappel
2 eetlepels verse dille, fijngehakt
zout, versgemalen zwarte peper
75 g waterkers
100 g Griekse yoghurt
2 eetlepels olijfolie extra vierge
mespunt chilipoeder
  bereiding:
    Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes. Rasp 1 theelepel oranje schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Schep in een kom de komkommer met de geraspte sinaasappelschil, dille en 2 eetlepels sinaasappelsap door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Verwijder de grove takjes uit de waterkers. Leg in vier rechte (whisky)glazen een laagje van waterkersblaadjes. Schep de helft van de garnalen erop en verdeel de komkommer erover. Schep de rest van de garnalen erop. Roer de yoghurt los met de olijfolie en breng het sausje pittig op smaak met zout, peper en chilipoeder. Schep in elk glas een lepel van het sausje.

Vervang de Hollandse garnalen door cocktailgarnalen.
Ook leuk als buffethapje in kleine borrelglaasjes.

145 kcal p.p.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats