|
|
|
Tips voor de perfecte kaasschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
Wat geeft U erbij ?
Notenmix: walnoten, hazelnoten,cashewnoten, amandelen......
Gedroogd fruit: vijgen, pruimen,abricozen, rozijntjes....
Geroosterde pijnboompitjes (rooster ze kort goudbruin, zonder vertstof in een pan met antiaanbaklaag.
Vers fruit: druiven (knip een grote tros in vele kleine trosjes van enkele druiven), schijfjes kiwi, partjes meloen of appel, kwartjes verse vijgen, halve passievruchten, ananas, lychees....
Fijne augurken en zure uitjes.
Rauwkost: radijsjes, kerstomaten, komkommer (schijfjes of staafjes), stukjes selder....
Verschillende soorten brood en melkerijboter. |
|
bereiding: |
|
|
Hoeveel kaas ?
Kies +/- 6 kazen van uiteenlopende smaken en types. Zo is er voldoende keuze voor iedereen.
Reken +/- 250 gr kaas per persoon indien U de kaasschotel als hoofdgerecht geeft.
Als dessert voorziet U +/- 100 gr per persoon.
Kaasweetjes:
Bewaar kaas na aankoop in de orginele verpakking of vershoudfolie in de groentelade van de koelkast.
Haal de kazen +/- 1 uur vooraf uit hun verpakking. Zo kunnen ze nog wat 'ademen' op kamertemperatuur.
Zet kazen die U graag wat smeuïger hebt of 'lepelkazen'( zoals Le Crémier van Chaumes) heel kort (10 sec) op halve kracht in de microgolfoven.
Voorzie voor elke kaas een apart mes, zo gaan de verschillende smaken zich niet vermengen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|