|
|
|
Gegrilde filet van steenbok, Breydelspek met een s |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
500 gr steenbok (carré)
250 gr witlof
250 gr aardappelen (bintjes)
1 gesnipperde ui
1 teentje look
100 gr Breydelspek
250 gr shii-take
4 kleine peertjes
3 dl rode wijn (Côtes du Rhone of Pinot Noir)
50 gr suiker
een halve citroen
4 kruidnagels
3 dl wildfond
100 gr boter
zwarte peper
zeezout
muskaatnoot
BBQ- en grillkruiden |
|
bereiding: |
|
|
Schrob de aardappelen schoon en kook ze ongeschild in gezouten water.
Laat de aardappelen even afkoelen en pel ze.
Snij intussen het witlof in reepjes.
Bak de uiensnippers aan in boter en pers er het knoflookteentje over uit.
Voeg er de Breydelspekblokjes bij en laat, zonder te kleuren, 5 minuten stoven.
Doe er ook het witlof en 1 dl wildfond bij.
Kruid met zout en gemalen peper en laat alles gedurende een tiental minuten sudderen.
Doe de aardappelen, 50 gr boter en een snuifje muskaatnoot bij het witlof.
Stamp alles goed door elkaar en controleer de smaak.
Meng de rode wijn met de suiker, het sap van de halve citroen en de kruidnagels, en kook er de geschilde peertjes in tot ze beetgaar zijn. Laat 2 dl van het kookvocht met de wildfond tot de helft inkoken. Grill het vlees en de zwammen, kruid met barbecue- en grillkruiden. Serveer de gegrilde steenbokfilet samen met de gegrilde eikenzwammen, de stamppot en een gestoofd peertje op een warm bord. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|