laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pakketje van zeewolf in Breydelham en zongedroogde
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

600gr zeewolf
100gr. zongedroogde tomaten
6 dunne sneden Breydelham
2 sneden Breydelspek
16 blaadjes koningskruid
4 kerstomaatjes
2 sneden wit brood voor korstjes
1/4l. room
16 Mechelse asperges
  bereiding:
    De witte asperges schillen en het harde uiteinde afbreken. De asperges opkoken in licht gezouten water met een weinig suiker, laten afkoelen in hun jus.

Afval en de schillen van de asperges opkoken met de room en enkele blaadjes koningskruid, 1/2h. laten trekken en door een fijne zeef duwen.

De gedroogde tomaatjes in mixer-blender mixen met wat goede olijfolie en een snuifje provencaalse kruiden.

2 sneden breydelham overlangs in 2 snijden en in een oven van 120° tussen twee ovenplaten laten drogen gedurende een klein uurtje. Met het brood hele fijne korstjes maken en afbakken in wat boter, het breydelspek eveneens heel fijn snijden en kort afbakken in een weinig boter, korstjes en spekjes samenvoegen en laten uitlekken in een zeef om later te gebruiken als garnituur. De zeewolf inwrijven met de pesto van tomaten en verpakken in een fijne snede Breydelham, afbakken in een antikleefpan en wat olijfolie, mooi kleuren aan beide kanten en een 8 tal min
verder garen in een oven van 200°

Grote diepe borden verwarmen, op de bodem de schuin versneden asperges verdelen, de jus kort opkoken en afwerken met enkele klontjes boter, kort schuimig mixen en over de asperges verdelen, de vis ermiddenin, de vis een inkeping geven en afwerken met een gedroogde snede Breydelham, een kerstomatje met een takje gefrituurde koningskruid, het geheel rijkelijk overstrooien met korstjes en Breydelspek.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats