laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Schotse reebout
  ingrediënten:
    1 reebout,
2 eetlepels olijfolie,
2 eetlepels boter,
200 g bacon,
zout,
zwarte peper

Voor de marinade :
1 fles jonge rode wijn,
2 teentjes knoflook,
1 blaadje laurier,
2 wortelen,
1 grote ui,
2 theelepels zwarte
peperkorrels,
takje rozemarijn (of 1 volle theelepel gedroogde),
2 jeneverbessen,
4 eetlepels olijfolie.

Voor de saus :
1/8 l rode port,
1 eetlepel bessengelei,
1 eetlepel bloem,
1 eetlepel boter.
  bereiding:
    marinade : fruit gesneden wortel en ui heel even zachtjes in olijfolie. Schep dit over in een glazen
of aardewerken kom (geen metaal gebruiken) en voeg wijn en resterende ingrediƫnten voor de marinade
toe. Laat de reebout hierin 2 dagen marineren. Nu en dan keren. Daarna goed afdrogen.
Fruit blokjes bacon in olijfolie en boter knapperig en braad hierin de reebout aan alle kanten goudbruin.
Laat de marinade sne ltot de helft inkoken en voeg die aan de reebout toe.
Voeg eventueel zout en peper toe en laat het wild in een niet al te hete oven verder gaat worden.
Reken op een half uur per 500 g.

Zeef het braadvocht en laat het weer warm worden.
Kneed voor de saus bloem en (weke) boter door elkaar en roer daarvan telkens een klein stukje door
het braadvocht, waarbij dit geleidelijk bindt. Roer er port en bessengelei door tot dit laatste
geheel is opgelost.
Serveer de saus apart.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats