laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Black Bun
  ingrediënten:
    400 g bloem
180 g boter in stukjes
1 el basterdsuiker
2 eierdooiers
2 el ijswater
375 g fijngesneden rozijnen
300 g krenten
1/2 kop oranjesnippers
100 g gahakte amandelen
165 g basterdsuiker
1 tl piment
1 tl gemalen gember
1 tl gemalen kaneel
2 el whisky
100 g bloem
1/4 tl krimmetart
1/4 tl bakpoeder
125 ml karnemelk
1 ei plus 1 eierdooier, losgeklopt
1 tl kristalsuiker.
  bereiding:
    Smeer een cakevorm met anti-aanbaklaag van ca. 23 x 13 x 7 cm in met olie. Mix de bloem en boter door elkaar en voeg de suiker toe tot er een fijn en kruimelig mengsel ontstaat. Voeg de dooiers en het water toe en mix het tot een glad, zacht deeg. Doe plasticfolie over de kom en laat het deeg 20 min. in de koelkast rusten.

Verhit de oven op 180° C. Roer de rozijnen, oranjesnippers, amandelen, suiker, kruiden en whisky in een grote kom door elkaar. Zeef bloem, krimmetart en bakpoeder boven de kom ; voeg de melk, het ei en de eidooier toe. Roer alles met een houten lepel door elkaar.

Rol tweederde deel deeg uit en bedek er de cakevorm mee. Laat 1,5 cm over de rand hangen. Schep de vulling in het deeg en druk het stevig aan. Rol de rest van het deeg uit. Smeer de rand van het deeg in de cakevorm en het mengsel in met losgeklopt eiwit.

Leg het deeg op de vulling en druk het aan. Druk de zijkanten dicht en snijd overtollig deeg weg. Smeer de bovenkant in met de rest van het eiwit en bestrooi met suiker. Bak de cake 1 uur, zet de oven daarna op 160° C en bak de cake nog 1,5 uur tot hij mooi bruin is. Laat de cake in het blik afkoelen. Black Bun kan een jaar goed blijven.

Je kan deze cake best enkele weken van tevoren maken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats