laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kerstboomstronk 2
  ingrediënten:
    - 8 eieren
- 200 gram suiker
- 170 gram gezeefde bloem
- 30 gram cacaopoeder

- voor de vulling:
- 1/2 l melk
- 35 gram custardpoeder
- 200 gram suiker
- 750 gram boter
- 3 kleine zakjes espresso oploskoffie
- 60 gram in rum gewelde rozijnen
- 80 gram gepelde, gehakte walnoten
- poedersuiker, kerstchocolaatjes, hulsttakjes
- bakpapier, schone theedoek, plastic folie, spuitzak
  bereiding:
    1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop de eieren met de suiker au bain marie, tot het mengsel handwarm van temperatuur is. Schenk het in de kom van de keukenmachine en klop het verder tot een dikvloeibare, schuimige massa (= biscuitbeslag). Spatel de bloem met het cacaopoeder erdoor.

Strijk het beslag ca. 1 cm dik uit over de hele bakplaat. Bak het ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het uit de oven en leg het omgekeerd op een met suiker bestrooide, schone theedoek. Rol het met de handdoek op en laat hem afkoelen.

Maak intussen de vulling: Breng de melk aan de kook met de suiker en roer het custardpoeder los met een scheutje koude melk. Giet al roerende de hete melk bij het custardpapje, breng het een de kook, laat al roerende binden tot vladikte. Roer het expressopoeder erdoor en laat de custard afkoelen (in een schaal afgedekt met plastic folie). Klop de boter luchtig en meng het door de afgekoelde custard.

Rol het biscuit weer terug en trek het bakpapier er voorzichtig af. Bestrijk het met 2/3 van de botercrème. Bestrooi met gehakte walnoten en rozijnen. Rol het stevig op en leg de rol met de naad naar beneden op een schaal. Bestrijk de buitenkant met de rest van de botercrème of spuit de crème met een spuitzak op de rol. Bestrooi met poedersuiker en garneer met kerstchocolaatjes en hulsttakjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats