Appelgratin met amandelen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 appels (Golden)
3 eetlepels acaciahoning
200 g room
3 eierdooiers
1 koffielepel maïszetmeel
1 1/2 eetlepel amandelpoeder
2 eetlepels fijne suiker
30 g amandelschilfertjes
2 eetlepels bloemsuiker |
|
bereiding: |
|
|
De appels schillen en de klokhuizen verwijderen. Het vruchtvlees in stukken van 1 cm snijden. De honing opwarmen in een grote vuurvaste schotel (eventueel een snuifje kaneel toevoegen). De stukken appel al roerende opwarmen in de gekaramelizeerde honing. De slagroom mengen met de dooiers, 2 eetlepels fijne suiker, amandelpoeder en maïszetmeel. Het mengsel over de stukjes appel gieten. Bestrooien met amandelschilfertjes en 15 minuten in een warme oven plaatsen. Met bloemsuiker bestrooien en 5 minuten laten gratineren. Warm of lauw opdienen.
Bij de appelgratin kan men bolletjes ijs of een kommetje half opgeklopte slagroom serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|