laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appelgratin met amandelen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

4 appels (Golden)
3 eetlepels acaciahoning
200 g room
3 eierdooiers
1 koffielepel maïszetmeel
1 1/2 eetlepel amandelpoeder
2 eetlepels fijne suiker
30 g amandelschilfertjes
2 eetlepels bloemsuiker
  bereiding:
    De appels schillen en de klokhuizen verwijderen. Het vruchtvlees in stukken van 1 cm snijden. De honing opwarmen in een grote vuurvaste schotel (eventueel een snuifje kaneel toevoegen). De stukken appel al roerende opwarmen in de gekaramelizeerde honing. De slagroom mengen met de dooiers, 2 eetlepels fijne suiker, amandelpoeder en maïszetmeel. Het mengsel over de stukjes appel gieten. Bestrooien met amandelschilfertjes en 15 minuten in een warme oven plaatsen. Met bloemsuiker bestrooien en 5 minuten laten gratineren. Warm of lauw opdienen.

Bij de appelgratin kan men bolletjes ijs of een kommetje half opgeklopte slagroom serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats