|
|
Een langwerpige, afgeronde vorm met aluminiumfolie en vervolgens met plakjes zalm bekleden. De broccoli beetgaar koken, het water afgieten, de groenten pureren en kruiden met zout en peper. De groentebouillon opwarmen, de boter in de bouillon laten smelten, citroensap toevoegen en kruiden met peper en zout. De in koud water geweekte gelatine uitknijpen, oplossen in een weinig warm water, mengen met de bouillon en alles laten afkoelen. De room stijf kloppen en met de broccoli door de opstijvende bouillon spatelen. Het mengsel in de met zalm beklede vorm storten en afdekken door de overlappende zalm en folie. Alles een nacht in de koelkast bewaren. De buche uit de vorm halen, in porties verdelen en versieren met een lepel traag vloeibare room, radijs, veldsla, dille en kaviaar (facultatief).
Voor deze bereiding wordt een langwerpige vorm gebruikt, bijvoorbeeld een deegvorm voor stokbrood of de plastieken vorm waarin diepvries bladerdeeg is verpakt. |