|
|
|
Gebakken appel op kramiek en vanilleroomijs |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 10 personen:
1 ongesneden groot rozijnenbrood,
100 g roomboter,
250 g honing,
5 mooie appels,
1 l vanilleroomijs,
1/2 l Engelse room (creme anglaise),
snuifje kaneelpoeder. |
|
bereiding: |
|
|
* Snijd dikke sneden uit een rozijnenbrood en verwijder de korsten.
* Laat de sneden zacht korsten en kleuren in roomboter en leg ze nadien op een ovenschaal. Besmeer met honing.
* Ontpit de appels en snijd ze in niet te dunne schijven. Bak ze aan in roomboter.
* Zet het brood even onder de gril zodat de honing licht kan karameliseren.
* Beleg met de appel en leg een andere broodsnede op de appels.
* Schik op een bord met een bolletje vanilleroomijs.
* Garneer verder naar eigen keuze. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|