|
|
|
Provençaalse (maaltijd)groentesoep met pistou |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4-6 personen:
Voor de pistou:
5 verse basilicumblaadjes zonder steeltje
3 fijngesneden teentjes knoflook
100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
1 dl extra vierge olijfolie
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
Voor de soep:
120 gram witte bonen
1 liter groentebouillon
1 grote, in blokjes gesneden winterwortel
1 in blokjes gesneden courgette
1/2 fijngesneden prei
1 fijngesneden ui
2 ontvelde, in blokjes gesneden tomaten zonder zaadjes
150 gram gekookte pipe rigate
100 gram haricots verts
1 zakje broodcroûtons
wat versgemalen peper en wat zout
geraspte Parmezaanse kaas |
|
bereiding: |
|
|
Voor de pistou:
Draai de basilicum, de knoflook, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten fijn in een keukenmachine en voeg hieraan geleidelijk de olie toe totdat er een dikke pasta ontstaat (deze is drie dagen houdbaar in de koelkast).
Voor de soep:
Snijd de haricots verts in ongeveer 2 cm lange stukjes en kook deze beetgaar. Zet vervolgens de bouillon op het vuur samen met de fijngesneden ui en de in stukjes gesneden wortel en laat koken tot de wortel gaar is. Voeg hierna de overige ingrediënten toe (behalve de pipe rigate, de tomaatblokjes en de witte bonen). Laat alles doorkoken tot de groenten net gaar zijn. Voeg op het laatst de pipe rigate en de witte bonen toe en laat deze even mee koken. Voeg ook nog de tomaatblokjes toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Haal dan de pan van het vuur en voeg er naar smaak pistou bij. Serveer met broodcroûtons en geraspte Parmezaanse kaas. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|