|
|
|
Aardappel-wortelsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 g aardappelen
- - 3 wortels
- - 2 preien
- - 30 g boter
- - 1,5 L water of kippenbouillon
- - 1 tl suiker
- - peper en zout
- - 2 dl room
- - peterselie of kervel, ter garnering
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereidingstijd : - 20 minuten - Kooktijd : 40-50 minuten - Voor 6-8 personen
Bereiding : Schil de aardappelen en wortels. Snijd de aardappelen, wortels en preien in stukjes. Verhit boter in een grote pan, voeg prei en wortel toe en roerbak alles zacht. Voeg de aardappelen toe; goed omscheppen. Voeg water of bouillon, suiker, zout en peper toe. Dek de pan af en laat alles 30-40 min. sudderen tot de groenten gaar zijn. Pureer de groenten in porties in een keukenmachine of blender. Doe het mengsel weer in de pan, roer de room erbij. Warm de soep voor het opdienen goed door. Garneren met peterselie of kervel. Let op: laat voor aardappel-preisoep de wortel achterwege en neem een extra prei. Gebruik eventueel een beetje extra room bij het opdienen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|