Nougatparfait |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 à 5 personen:
4 eierdooiers
80 gram suiker
30 gram gekonfijte sinaasappelschil
80 gram gemengde gekonfijte vruchten (waaronder sukade)
3 dl slagroom
2 (kleine) eiwitten
1 1/2 eetlepel citroensap
2 1/2 eetlepels rozijnen
60 gram grof gehakte pistaches |
|
bereiding: |
|
|
Klop de eierdooiers met een mixer tot een dik mengsel. Los de suiker op in 5 eetlepels water, breng dit aan de kook en laat dit zon 3 minuutjes doorkoken. Schenk vervolgens de suikersiroop al kloppend bij het dooiermengsel en blijf 3 minuten doorkloppen. Snijd hierna de gekonfijte vruchten klein en klop de slagroom. Klop in een tweede kom de eiwitten met het citroensap stijf. Meng het dooier/siroopmengsel met de slagroom en spatel dit dan door de eiwitten. Meng hier de kleingesneden gekonfijte vruchten en voorts de rozijnen en pistaches door. Schep het mengsel dan in een cakevorm. Laat de parfait gedurende een nacht in de diepvriezer opstijven. Neem de parfait zon 15 minuten voor het serveren uit de vriezer en snijd hem in plakken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|