laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ossenhaas met blackbeandressing
  ingrediënten:
    voor 4 à 5 personen:

ossenhaas à 600 gram aan een stuk
wat peper en zout
boter en olie om te bakken
3 uitjes
bosje koriander

voor de blackbeandressing:
1 rode peper
4 eetlepels olijfolie
1 1/2 eetlepel blackbean sauce
1 eetlepel sherry
1 eetlepel citroensap
1 theelepel vers geraspte gemberwortel
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Sla het smalle deel van de ossenhaas terug en bind het op, zodat het vlees overal even dik is. Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Verhit hierna gelijke delen olie en boter in een ruime pan en schroei hierin het vlees snel rondom dicht. Leg het vlees vervolgens in een braadslee en schuif het voor pakweg 15 minuten in de oven. Neem het vlees uit de oven en laat het dan onder een vel folie rusten. Snijd de uitjes in schuine reepjes en hak de koriander grof. Halveer voor de dressing de rode peper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de peper in reepjes. Klop een dressing van olijfolie, blackbean sauce, sherry, citroensap en gemberwortel. Meng hier dan de peperreepjes door. Snijd het vlees in dikke plakken, schik deze plakken dakpansgewijs op een schaal en lepel er de dressing over. Bestrooi dit met de uitjes en koriander. Serveer met rijst en doperwtjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats