|
|
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Sla het smalle deel van de ossenhaas terug en bind het op, zodat het vlees overal even dik is. Bestrooi het vlees met wat peper en zout. Verhit hierna gelijke delen olie en boter in een ruime pan en schroei hierin het vlees snel rondom dicht. Leg het vlees vervolgens in een braadslee en schuif het voor pakweg 15 minuten in de oven. Neem het vlees uit de oven en laat het dan onder een vel folie rusten. Snijd de uitjes in schuine reepjes en hak de koriander grof. Halveer voor de dressing de rode peper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de peper in reepjes. Klop een dressing van olijfolie, blackbean sauce, sherry, citroensap en gemberwortel. Meng hier dan de peperreepjes door. Snijd het vlees in dikke plakken, schik deze plakken dakpansgewijs op een schaal en lepel er de dressing over. Bestrooi dit met de uitjes en koriander. Serveer met rijst en doperwtjes. |