laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wintercoupe, amandelkoekjes met koffie
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

50 cl roomijs (naar keuze)
2 soeplepels volle melk
2 soeplepels vloeibare room
100 g griessuiker
50 g boter
80 g amandelschilfers
25 g vloeibare (acacia) honing
1 koffielepel dessert oploskoffie
  bereiding:
    Laat de boter smelten op een zacht vuur. Verwarm de oven voor op th.6 (180°C). Bekleed een bakplaat met vetvrij papier. Meng de melk, de room, de boter, de honing en de suiker in een kookpan. Breng het geheel aan de kook en laat het 1 min. doorkoken. Voeg er de amandelen en de koffie aan toe. Zet de pan van het vuur en meng het geheel met een houten lepel.

Spreid de bereiding op de plaat in vrij fijne schijfjes. Bak ze 3 tot 5 min. goudbruin in een warme oven. Laat ze afkoelen, maak ze los en breek ze in schilfers. Verdeel de bollen ijs in de ijscoupes en prik er de stukken amandelkoek in.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats