|
|
|
kalfschenkel met wijn en citroen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 8 kalfschenkels van 4 cm dik
- 2 el. Olijfolie
- 2 Uien gesneden
- 6 Teentjes knoflook, gepeld
- 5 dl. Droge witte wijn
- 5 dl. Kippenbouillon
- 1/2 Citroenschil fijn gesneden
- 4 Laurierblaadjes
- 1 el. Gehakte tijm
- 2 Kleine venkelknollen
- Grofgemalen zwarte peper
- Aardappelpuree, om te serveren
|
|
bereiding: |
|
|
Haal het vlees door de bloem en schud overtollig bloem af.
Verhit de olie op hoog vuur in een braadpan.
Leg het vlees in de pan en bak het goed bruin.
Leg het vlees in een ovenschaal.
Fruit uien en knoflook in de braadpan goudgeel.
Leg uien en knoflook bij het vlees in de ovenschaal.
Voeg wijn, bouillon, citroenschil, laurierblaadjes en tijm aan het vlees toe.
Dek de schaal af en bak 11/2 uur in de oven op 180°C.
Voeg de venkel toe en bak nog 45 min.
Serveer in diepe borden met de venkel en het braadvocht.
Geef er aardappelpuree bij die bedruppeld is met wat olijfolie |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|