laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 kalfschenkel met wijn en citroen
  ingrediënten:
   



  • 8 kalfschenkels van 4 cm dik
  • 2 el. Olijfolie
  • 2 Uien gesneden
  • 6 Teentjes knoflook, gepeld
  • 5 dl. Droge witte wijn
  • 5 dl. Kippenbouillon
  • 1/2 Citroenschil fijn gesneden
  • 4 Laurierblaadjes
  • 1 el. Gehakte tijm
  • 2 Kleine venkelknollen
  • Grofgemalen zwarte peper
  • Aardappelpuree, om te serveren
  bereiding:
    Haal het vlees door de bloem en schud overtollig bloem af.
Verhit de olie op hoog vuur in een braadpan.
Leg het vlees in de pan en bak het goed bruin.
Leg het vlees in een ovenschaal.
Fruit uien en knoflook in de braadpan goudgeel.
Leg uien en knoflook bij het vlees in de ovenschaal.
Voeg wijn, bouillon, citroenschil, laurierblaadjes en tijm aan het vlees toe.
Dek de schaal af en bak 11/2 uur in de oven op 180°C.
Voeg de venkel toe en bak nog 45 min.

Serveer in diepe borden met de venkel en het braadvocht.
Geef er aardappelpuree bij die bedruppeld is met wat olijfolie
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats