Lichte zeevruchtensoep met kokosmelk |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
5 cl droge witte wijn
4 soeplepels kokosmelk
200 g krabvlees
1 potje saffraanstampers
zout
peper
40 cl schaaldierenbouillon
4 sint-jakobsnoten (ook het rode gedeelte)
4 zeeduivelmoten
2 wortelen in fijne schijfjes
1 preiwit in kleine stukjes
2 soeplepels verse gehakte koriander |
|
bereiding: |
|
|
Giet de schaaldierenbouillon, de gesneden wortelen en prei in een grote kookpot. Voeg zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Verminder het vuur en laat nog 15 minuten zacht doorkoken. Leg hierin de zeeduivelmoten en de sint-jakobsnoten. Voeg de witte wijn, de helft van de saffraanstampers en de gehakte koriander toe. Laat doorkoken tot de bouillon begint te borrelen. Verwijder de zeeduivel en de sint-jakobsnoten en houd ze warm. Giet de kokosmelk in het kookvocht en laat gedurende 3 minuten op een matig vuur sudderen. Schik een zeeduivelmoot, een sint-jakobsnoot en een portie krabvlees in een voorverwarmd diep bord. Versier de borden met de resterende saffraanstampers en korianderblaadjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|