laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hertencarpaccio
  ingrediënten:
    4 porties hertencarpaccio, elke portie ca. 90 g
ca. 150 g gemengde slabladen, bijvoorbeeld
rucola en radicchio
zeezout en versgemalen peper
extra vergine olijfolie
truffelolie, desgewenst
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
versgeschaafde parmigiano reggiano
geroosterd stokbrood of ciabatta voor het serveren
  bereiding:
    Neem de hertencarpaccio 20 tot 30 minuten voor het serveren uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
Was de slablaadjes en slinger ze droog. Verdeel de blaadjes over 4 grote borden. Bestrooi de slablaadjes met zeezout en versgemalen peper. Sprenkel er naar smaak olijfolie over.
Schik de hertencarpaccio op de slablaadjes en bestrooi het vlees licht met zout en peper. Sprenkel er desgewenst een beetje truffelolie over. Schaaf er de parmezaanse kaas over en garneer met de pijmboompitten. Dien onmiddellijk op en geef het brood er apart bij.

tip:
Ik gebruik zelf, wanneer mogelijk, ongeveer 20 g verse truffel om flinterdun over het vlees te schaven, maar een paar druppels truffelolie, wit of zwart, is een prima alternatief.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats