laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Snelle tiramisù
  ingrediënten:
    15 lange vingers
2,85 dl goede sterke koffie, vers gezet
4 eetlepels fijne kristalsuiker
500 g mascarpone
2 vanillestokjes
1,4 dl vin santo of zoete sherry
de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel
100 g van de allerbeste kwaliteit pure chocolade (70% vaste cacaobestanddelen)
  bereiding:
    Neem een matig diepe kom of schaal met een doorsnede van 20 tot 25 cm en leg de lange vingers er in laagjes gestapeld in. Zoet de koffie met 2 eetlepels van de suiker. Giet de koffie over de lange vingers en zorg dat ook de bovenste laag helemaal onder staat - je ziet hoe de lange vingers de koffie absorberen. Doe terwijl de koekjes staan te wellen de mascarpone in een kom en klop er de rest van de suiker door.
Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap de zaadjes in de kom met mascarpone: de stokjes kun je bewaren om er vanillesuiker mee te maken. Ga door met kloppen en sprenkel gaandeweg de vin santo of sherry erbij. Het mascarponemengsel moet een vloeibare, glanzende consistentie krijgen. Als het nog te dik is, kun je er een beetje van het sinaasappelsap bij doen voordat je de rest van het sap over de lange vingers heen knijpt. Smeer het mascarponemengsel over de lange vingers en rasp of schaaf de chocola erover. Strooi er een klein beetje fijngeraspte sinaasappelschil over en zet de schaal in de koelkast tot je de tiramisù opdient.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats