|
|
Rooster de pijboompitten en het amandelschaafsel gedurende 3 minuten op laag vuur in een droge koekenpan, schud de pan af en toe om. Schud de pijnboompitten en het amandelschaafsel op een bord en houd ze apart.
Doe alle overige ingrediƫnten, behalve de sultana`s , in het bakblik van de broodmachine, houd de volgorde en werkwijze aan zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing. Voeg het sinaasappelrasp toe samen met het water.
Zet het bakblik in de broodmachine en stel het apparaat in op het basisprogramma met, indien mogelijk, rijsstand. Selecteer een lichte korst en druk op start. Voeg de sultana`s en de geroosterde pijnboompitten en amandelen (op 3 eetlepels na) toe na het piepsignaal of halverwege het kneedprogramma.
Bestrijk de bovenkant van het brood met geklopt ei en strooi hier de achtergehouden pijnboompitten en amandelschaafsel over.
Neem het brood na het bakproces uit de machine en laat het op een taartrooster afkoeken. Bestuif het met poedersuiker.
Geroosterde pijnboompitten, amandelen, sultana`s en sinaasappelrasp resulteren in een uiterst smaakvol vruchtenbrood. |