 |
|
 |
Gegrilde en gesauteerde paddestoelen |
|
ingrediënten: |
|
|
4 grote portobello-paddestoelen of 4 grote verse porcini-paddestoelen
olijfolie
zeezout en vers gemalen zwarte peper
200 ml witte wijn
2 tenen knoflook, gehakt
vers geperst sap van 1 citroen
3 el gehakte verse peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Trek de steeltjes van de paddestoelen en leg ze met de hoedjes naar onderen op een met olie ingevette grillpan. Hak de steeltjes fijn en zet apart. Bestrijk de paddestoelen met olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper. Bak ze 4 minuten onder een voorverwarmde grill.
Meng intussen in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie met witte wijn, knoflook, citroensap, peterselie en de gehakte steeltjes. Breng aan de kook en laat flink koken tot het vocht tot de helft is ingekookt. Breng op smaak en neem van het vuur. Leg de paddestoelen op een warme schaal en giet de saus eroverheen. Serveer meteen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|