laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gestoomde chocoladepuddinkjes met kaneelroom
  ingrediënten:
    75 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
25 g cacaopoeder, gezeefd
1 1/2 tl kaneelpoeder
1 tl pimentpoeder
100 g amandelen, fijngemalen
150 g roomboter of margarine, kamertemperatuur
150 g bruine basterdsuiker
3 eieren
1/2 dl melk
2 1/2 dl slagroom
1/2 tl kaneelpoeder
1 zakje vanillesuiker

Extra nodig:
8 kleine koffiekopjes of metalen puddingvormpjes, à 11/2 dl, ingevet
  bereiding:
    (kan 1 dag van tevoren, begin de ochtend ervoor):
verwarm de oven voor op 185°C. Meng het zelfrijzend bakmeel, cacaopoeder en de specerijen in een hoge kom. Voeg de gemalen amandelen toe. Klop de boter en suiker in een andere kom heel licht en schuimig. Voeg één voor één de eieren toe, zodat ze goed door het boter-suikermengsel worden opgenomen. Roer de melk erbij. Schep nu het meelmengsel luchtig door het botermengsel.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Zet de vormpjes in een grote ovenschaal. Giet in de ovenschaal zoveel kokend water dat de vormpjes tot ongeveer 2/3 onder water staan en dek de vorm af met aluminiumfolie. Bak de puddinkjes in het midden van de oven in ± 45 min. gaar. Een in de puddinkjes gestoken satéprikker komt er dan droog uit. Neem de vormpjes uit de oven uit het waterbad, laat ± 5 min. afkoelen, snij de zijkanten voorzichtig rondom los en stort de puddinkjes op een ovenvaste schaal. Laat de puddinkjes afkoelen en zet tot gebruik afgedekt met aluminiumfolie weg.

(begin ± 20 min. van tevoren):
verwarm de oven voor op 185°C. Zet de ovenschaal met puddinkjes afgedekt met het folie in de oven en warm ze in ± 10 min. op. Klop de slagroom met de vanillesuiker en kaneel dik lobbig. Zet op elk dessertbordje een puddinkje en schep er een flinke lepel kaneelroom overheen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats