laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Eendenborst met salieroomsaus en tagliatelle
  ingrediënten:
    4 tamme eendenborsten
24 blaadjes salie
4 plakken serranoham
zout, peper
50 g boter of margarine
2 dl kalfsfond
1 dl room
300 g verse tagliatelle
2 stronkjes witlof
  bereiding:
    snij het vet van de eendenborst in met een scherp mes. Maak overlangs een diepe snee in het vlees. Rol 8 blaadjes salie in 4 plakken ham (2 per plak) en steek die in het vlees (een stukje uitsteken mag).
Bestrooi de eend met zout en peper. Verhit een droge koekenpan en bak hierin eerst de vetkant van de eendenborsten ± 8 min. Keer het vlees en bak het nog eens 3-4 min.
Neem de eend uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Schep het bakvet uit de pan. Snij 12 salieblaadjes in fijne reepjes. Smelt 40 g boter in dezelfde pan, bak hierin de fijngesneden salie ± 1 min. en blus af met de fond.
Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de pasta uitlekken. Snij de witlof in dunne reepjes. Verhit 10 g boter, bak hierin de witlof ± 1 min. en schep dit door de goed uitgelekte tagliatelle.
Snij de eendenborsten in tweeën. Schep in voorverwarmde borden wat van het witlof-tagliatellemengsel, leg de eend er bovenop en schep de saus eromheen. Garneer met een blaadje salie.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats