laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Waterkerssalade met hertenbiefstuk en mieriksworte
  ingrediënten:
    2-3 el witte wijnazijn
2 el appeldiksap
2 el geraspte mierikswortel (potje)
± 11/2 dl walnotenolie
2 lente-uien, in ringen
3-4 hertenbiefstukjes van 100 g
25 g roomboter
zout, versgemalen peper
1 appel (Granny Smith)
2 el citroensap
2 zakjes veldsla (à 75 g)
2 zakjes waterkers (à 75 g)
  bereiding:
    kan 1 dag van tevoren, begin ± 30 min. van tevoren.

Klop in een kom de azijn, diksap, mierikswortel en 8-9 el walnotenolie tot een dressing. Roer de lente-ui erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper.

begin ± 30 min. van tevoren:
Laat de hertenbiefstukjes op kamertemperatuur komen. Verhit in een koekenpan 2 el notenolie met de roomboter en bak de biefstukjes in 4-5 min. bruin en van binnen rosé. Leg ze op een bord, maal er zout en peper boven en laat ze afkoelen tot lauwwarm.


Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in flinterdunne partjes. Schep de appel met het citroensap om. Meng de veldsla, waterkers en appel met een kwart van de dressing luchtig door elkaar. Verdeel de salade over acht borden.


Snijd de hertenbiefstukjes in dunne plakjes en leg ze op de salade. Sprenkel de rest van de dressing erover. Serveer de salade met zelfgebakken brood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats