laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Brochettes van kwartelfilets met Rodenbach
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

6 kwarteltjes (panklaar)
50 g gedroogde pruimen (fijngesneden)
50 g ui (fijngesnipperd)
100 g spekblokjes
1 bot raapjes
500 g aardappelen
400 g savooikool
nootje boter
room
1 flesje Rodenbach
100 ml gevogeltefond
1 th lepel mosterd
tijm, laurier, muskaatnoot, peper uit de molen, zout
gehakte nootjes
gehakt bieslook
  bereiding:
    versnij de savooi en kook 3 min in gezouten water en spoel af onder koud water
kook de geschikde aardappelen en raapjes gaar in gezouten water en giet af, en zet dan terug op het vuur om te laten verdampen
pureer deze en kruid met peper, zout, nootmuskaat en werk af met een nootje boter en room
kruid de kwartels binnen en buiten met peper, zout en tijm
doe wat boter in een ovenvaste pan en bak de kwartels rondom mooi aan, voeg de laurier toe en laat verder garen in de hete oven van 180 C gedurende 15 min

kwarteltjes uit de pan halen en in dezelfde pan de fijngesneden ui stoven en deze dan blussen met Rodenbach en de fond en alles even laten inkoken; de pruimen toevoegen en afwerken met mosterd en wat room
neem een tweede pannetje en bak hierin de spekreepjes; voeg de savooi erbij en stoof deze even mee
kruiden met peper
versnij de kwartels in stukjes en maak hier brochettes van
controleer of alles goed op temperatuur is

garneer de borden en werk af met notenbrunoise en bieslook
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats