Jachtschotel met gevulde peertjes |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
1 kg everzwijnenragout
2 glazen bruine wildfond
150 g geweekte rozijnen
200 g geweekte pruimen
100 g boter
2 gesnipperde uien
2 suikerklontjes
2 eetlepels citroensap
peper en zout
een beetje room
Voor de peertjes
4 stoofperen
veenbessenconfituur
kaneelpoeder
boter |
|
bereiding: |
|
|
Voor de jachtschotel:
Laat de boter smelten in een stoofpot.
Voeg er de gesnipperde ui bij, laat fruiten in de hete boter en voeg de ragout toe.
Kruid het vlees met peper en zout en overgiet met de wildfond.
Laat een uurtje sudderen.
Voeg er 15 minuten voor het einde van de stooftijd de geweekte rozijnen en pruimen bij en breng op smaak met het citroensap, de suiker en peper en zout.
Bind de saus met een beetje room.
Voor de peertjes:
Halveer de stoofpeertjes en verwijder het klokhuis.
Bestrooi de peertjes met kaneelpoeder en vul ze op met de veenbessenconfituur.
Leg de peertjes in een met boter ingewreven ovenschotel en laat ze in een voorverwarmde oven op 220°C gaar stoven.
Serveer met kroketjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|