laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hertenbiefstuk met zoete kastanjes en paddestoelen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

500 gram hertenbiefstuk
2 eetlepels olijfolie plus extra
200 gram verse kastanjes
4 el suiker
1 takje rozemarijn
1 dl wildfond
2 dl wildfond
2 dl bruin bier
2 el bosbessenjam
200 gram gemengde paddestoelen (schoongemaakt)
blaadjes basilicum
  bereiding:
    Snijd de hertenbiefstuk in gelijke plakken van ongeveer 2 cm en smeer ze in met olijfolie. Verhit de grillpan tot deze begint te walmen en gril het vlees snel en kort aan beide kanten. Laat het afkoelen op een bord. Doe de kastanjes, suiker en rozemarijn in een pannetje en voeg water toe tot ze onderstaan. Kook ongeveer 50 minuten tot de kastanjes gaar zjin. Kook de wildfond, bruin bier en bosbessenjam tot een derde in. Pel de kastanjes en roerbak ze 3 minuten in wat olie. Voeg wat paddestoelen toe en bak alles nog 3 minuten. Schenk de warme saus over het vlees en laat het 1 minuut staan. Verdeel de kastanjes en paddestoelen over vier borden en schep het vlees erover. Schenk de saus erbij en garneer met verse basilicum.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats