Hertenbiefstuk met zoete kastanjes en paddestoelen |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 gram hertenbiefstuk
2 eetlepels olijfolie plus extra
200 gram verse kastanjes
4 el suiker
1 takje rozemarijn
1 dl wildfond
2 dl wildfond
2 dl bruin bier
2 el bosbessenjam
200 gram gemengde paddestoelen (schoongemaakt)
blaadjes basilicum |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de hertenbiefstuk in gelijke plakken van ongeveer 2 cm en smeer ze in met olijfolie. Verhit de grillpan tot deze begint te walmen en gril het vlees snel en kort aan beide kanten. Laat het afkoelen op een bord. Doe de kastanjes, suiker en rozemarijn in een pannetje en voeg water toe tot ze onderstaan. Kook ongeveer 50 minuten tot de kastanjes gaar zjin. Kook de wildfond, bruin bier en bosbessenjam tot een derde in. Pel de kastanjes en roerbak ze 3 minuten in wat olie. Voeg wat paddestoelen toe en bak alles nog 3 minuten. Schenk de warme saus over het vlees en laat het 1 minuut staan. Verdeel de kastanjes en paddestoelen over vier borden en schep het vlees erover. Schenk de saus erbij en garneer met verse basilicum. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|