laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kaassoep
  ingrediënten:
    2 sneetjes brood
1 eetlepel boter
versgemalen peper
40 g boter
40 g bloem
1 l bouillon (van 1 bouillonblokje)
1 eierdooier
1 1/4 dl slagroom
150 g geraspte oude kaas
2 eetlepels fijngehakte peterselie
  bereiding:
    Verwijder de korstjes van het brood en snijd het in dobbelsteentjes.
Bak deze in de boter aan alle zijden mooi goudbruin en bestrooi ze met wat versgemalen peper.
Smelt de boter en roer er droog de bloem door tot een samenhangend geheel is ontstaan. Voeg scheutje voor scheutje, onder voortdurend roeren, de bouillon toe.
Roer de eierdooier los met de slagroom. Voeg er wat hete soep bij en schenk dit mengsel al roerend bij de soep.
Voeg de gerapte kaas en de fijngehakte peterselie toe
(evt. naar smaak knoflook toevoegen).
Serveer de dobbelsteentjes brood er apart bij.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats