|
|
|
Eend a l'anglaise |
|
ingrediënten: |
|
|
6 eendeborstfilets
200 gr trostomaten
1 dl sinaasappelsap
1,5 dl appelsap
zout en peper
1 eetlepel bessengelei
1 dl wildfond
bindmiddel
1 dl crème fraîche |
|
bereiding: |
|
|
Pel de trostomaten en zorg dat de zaadjes verwijderd zijn.
Snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine stukjes.
Bedek een ovenschotel op de bodem volledig met de stukjes tomaat.
De stukken eendeborst met peper en zout bestreken in de ovenschotel aanbrengen.
Meng het sinaasappelsap, appelsap en de wildfond; giet dit mengsel over de eendeborst in de ovenschotel.
De oven goed voorverwarmen. Dek de ovenschaal goed af.
De eend gaar laten worden gedurende ruim 40 minuten.
Breng de saus verder op smaak met de bessengelei en de crème fraîche. Bindt tenslotte de saus met bindmiddel. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|