Winterse steak met kastanjechampignons en portsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
4 rundersteaks
2 fijngesneden kleine uitjes of sjalotjes
vloeibare bak- en braadboter
1 doosje kastanjechampignons
enkele takjes rozemarijn of thijm
1 bouillonblokje
2 1/2 dl port
2 1/2 dl slagroom
zout
peper |
|
bereiding: |
|
|
Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit de boter in een ruime steelpan en bak de uitjes in enkele minuten glazig. Voeg de champignons toe en eventueel de rozemarijn en tijm. Bak ze op hoog vuur in enkele minuten goudbruin. Giet de port erbij en het bouillonblokje en laat dit tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat de saus nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Bak de steaks in hete boter bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper. Serveer de steaks met de portsaus.
Lekker met roergebakken kleine spruitjes en aardappelgratin. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|