laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Winterse steak met kastanjechampignons en portsaus
  ingrediënten:
    4 rundersteaks
2 fijngesneden kleine uitjes of sjalotjes
vloeibare bak- en braadboter
1 doosje kastanjechampignons
enkele takjes rozemarijn of thijm
1 bouillonblokje
2 1/2 dl port
2 1/2 dl slagroom
zout
peper
  bereiding:
    Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit de boter in een ruime steelpan en bak de uitjes in enkele minuten glazig. Voeg de champignons toe en eventueel de rozemarijn en tijm. Bak ze op hoog vuur in enkele minuten goudbruin. Giet de port erbij en het bouillonblokje en laat dit tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat de saus nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Bak de steaks in hete boter bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper. Serveer de steaks met de portsaus.
Lekker met roergebakken kleine spruitjes en aardappelgratin.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats