|
|
|
Hertenbiefstuk met een wildsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
4 hertenbiefstukjes (± 130 g. per stuk)
2 eetlepel cognac
1 eetlepel gembersiroop
1 dl. rode wijn
1 dl. rode port
4 takjes tijm
1 1/2 dl. wildfond
150 g. boter
2 eetlepels tomatenpuree
zout, peper
1/2 prei
1 ui |
|
bereiding: |
|
|
Prei en ui wassen en grof snijden.
Aanfruiten.
Rode wijn, port, tomatenpuree, tijm en wildfond toevoegen.
Laten inkoken.
Gembervocht toevoegen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Hertenbiefstukjes braden in bruine boter, ± 3 minuten aan beide kanten.
Bestrooi ze met zout en peper.
Leg de biefstukjes op een warmplaat met aluminiumfolie.
Braadjus afblussen met cognac.
Het vocht met de prei en uien zeven en bij de afgebluste boter doen.
Nog wat laten inkoken.
Afbinden met blokjes roomboter. (De saus niet meer laten koken).
Eventueel nog op smaak brengen.
Op voorverwarmde borden serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|