laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Struisvogelbiefstuk
  ingrediënten:
    4 struisvogelbiefstukken van ongeveer 150 gram.
1 teentje knoflook
2 tomaten
1 rode peper
1 ui
20 gram boter
1 eetlepel pindakaas
4 dl kippenbouillon
1 eetlepel arachideolie
1/2 theelepel tijm
200 gram gehakte spinazie (diepvries)
peper en zout
1 eetlepel grof geknipte koriander
  bereiding:
    Pel en snipper de ui en knoflook. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem in ringetjes. Snijd de biefstuk elk in 5 repen en schep de knoflook en peper en zout er naar smaak door.
Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui en de tomaat al omscheppend in 5 minuten gaar. Temper het vuur en voeg de pindakaas en de helft van de bouillon toe. Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem op een laag pitje 2 minuten zachtjes koken, voeg de rest van de bouillon, tijm, de spinazie en het pepertje toe en verwarm alles goed door.
Schep tussentijds regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Verhit intussen de arachideolie in een koekenpan en bak het vlees rondom in 4 minuten bruin en rosé. Neem de pan van het vuur. Schep de biefstukreepjes op de spinazie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
Garneer met de koriander. Serveer direct.
Lekker met gekookte aardappelen en prei.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats