|
|
|
Hertenbiefstuk met cantharellen |
|
ingrediënten: |
|
|
4 hertenbiefstukjes van 125 gram (rauw gewicht) per stuk - alternatief: runderbiefstuk, struisvogelbiefstuk, kangarobiefstuk.
1 dl cognac
1 pot wildfond (380 ml)
60 gram halvarine
2 doosjes cantharellen (125 gram) -alternatief: kastanjechampignons, oesterzwammen, shii-take.
1 sjalotje ontveld en gesnipperd
zout en versgemalen peper
2 eetlepels demi crème fraiche
keukenpapier, aluminiumfolie |
|
bereiding: |
|
|
(kan 1 dag van tevoren):
- In pan cognac en fond aan de kook brengen.
- Op hoog vuur onafgedekt in ca. 5 minuten tot 1 dl laten inkoken.
- Laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten.
Bereiden:
- Hertenbiefstukjes op kamertemperatuur laten komen.
- 4 Borden voorverwarmen.
- Cantharellen schoonvegen met keukenpapier.
- Halvarine in koekenpan verhitten.
- Hertenbiefstukjes bestrooien met zout en peper en in 4 minuten bruin bakken, halverwege keren.
- Biefstukjes uit de pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen om warm te blijven.
- Sjalot en cantharellen aan bakvet toevoegen en ca. 1 minuut al omscheppend bakken.
- Intussen saus (opnieuw) in pannetje opwarmen, demi crème fraiche toevoegen en zachtjes eierwarmer.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Saus op warmen borden scheppen. Biefstukjes in midden leggen. Garneren met cantharellen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|