laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hertenbiefstuk met cantharellen
  ingrediënten:
    4 hertenbiefstukjes van 125 gram (rauw gewicht) per stuk - alternatief: runderbiefstuk, struisvogelbiefstuk, kangarobiefstuk.
1 dl cognac
1 pot wildfond (380 ml)
60 gram halvarine
2 doosjes cantharellen (125 gram) -alternatief: kastanjechampignons, oesterzwammen, shii-take.
1 sjalotje ontveld en gesnipperd
zout en versgemalen peper
2 eetlepels demi crème fraiche
keukenpapier, aluminiumfolie
  bereiding:
    (kan 1 dag van tevoren):

- In pan cognac en fond aan de kook brengen.

- Op hoog vuur onafgedekt in ca. 5 minuten tot 1 dl laten inkoken.

- Laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten.

Bereiden:

- Hertenbiefstukjes op kamertemperatuur laten komen.

- 4 Borden voorverwarmen.

- Cantharellen schoonvegen met keukenpapier.

- Halvarine in koekenpan verhitten.

- Hertenbiefstukjes bestrooien met zout en peper en in 4 minuten bruin bakken, halverwege keren.

- Biefstukjes uit de pan nemen en in aluminiumfolie wikkelen om warm te blijven.

- Sjalot en cantharellen aan bakvet toevoegen en ca. 1 minuut al omscheppend bakken.

- Intussen saus (opnieuw) in pannetje opwarmen, demi crème fraiche toevoegen en zachtjes eierwarmer.

- Op smaak brengen met zout en peper.

- Saus op warmen borden scheppen. Biefstukjes in midden leggen. Garneren met cantharellen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats