laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tarte Tatin van witlof
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
4 stronken witlof
4 plakjes (roomboter) bladerdeeg
100 gram roomboter
200 gram bloemenhoning
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
snufje verse nootmuskaat
zout en peper
  bereiding:
    Verwarm de oven voor 190°C, neem 4 ovenschaaltjes of vormpjes die groot genoeg zijn voor 2 halve stronkjes witlof en vet ze een licht in met een klein beetje van de roomboter. Was de stronkjes witlof en verwijder eventueel de buitenste bladeren. Verwijder de wortel en snijd het stronkje overlangs in tweeën.

Verhit op middelmatig vuur 25 gram roomboter in de koekenpan en laat het schuim wegtrekken. Leg de halve stronkjes witlof met de snijkant naar beneden in de koekenpan en bak de stronkjes zachtjes goudbruin. Verdeel de stronkjes, met de snijkant naar beneden, over de vormpjes.

Maak van de honing en de overgebleven roomboter een mooie goudbruine caramel, en giet de caramel over de witlof stronkjes. Laat ongeveer tien minuten afkoelen.

Dek de vormpjes af met elk een plakje bladerdeeg en zet de vormpjes in de oven voor 20 – 25 minuten totdat het taartje mooi krokant en gaar is.

Draai ze om op een bord, zodat de witlof boven en de korst beneden is. Bestrooi de Tatins met wat versgemalen nootmuskaat en vers zout en peper naar smaak, en serveer goed warm.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats