|
|
Schil en snij de ananas in sneetjes van 1 cm dik. Bestrooi ze met mignonettepeper en laat ze langs elke zijde goudbruin worden onder de grill. Bewaar warm. Laat in een braadpan 20 g boter zachtjes smelten, en schroei hierin de struisvogelfilets, 1 min. langs elke zijde. Laat nog 2 tot 5 min. braden, breng op smaak met peper en zout. Zet opzij. Verwijder het bakvet, en bak het spek in dezelfde pan. Ontdooi met de wijn en de kalfsfond, laat het meeste vocht verdampen. Voeg dan al roerend, de resterende, in klontjes gesneden boter toe. Breng opnieuw op smaak met peper en zout. Schik de struisvogelfilets op warme borden, garneer met de sneetjes ananas en overgiet met de saus. Serveer met rijst of Ebly koren.
* Voor het ontdooien van de pan kan u, i.p.v. wijn, ook ananassap gebruiken. |