laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Dendeng Ati
  ingrediënten:
    400g runderlever
zout
3 eetlepels pindakaas
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 theelepel bruine basterdsuiker
2 theelepels ketoembar
2 theelepels laos
0,5 theelepel djinten
1 stukje trassie zo groot als een erwt
1 eetlepel ketjap benteng manis
6 eetlepels bloem
5 eetlepels olie
2dl bouillon
citroensap
ve-tsin
  bereiding:
    Maak de ui schoon en snipper deze. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Doe de lever in een pan met water en zout. Zorg dat de lever helemaal onder staat en breng het water aan de kook. Laat het water 3 minuten koken, giet het dan af en zet de lever in veel koud water. Doe de pindakaas in een kom en roer er de ui, knoflook, suiker, ketoembar, laos en djinten door. Los de trassie op in 2 eetlepels warm water en roer dit met de ketjap door de pindakaas. Snijd de lever in plakken, verwijder velletjes en vliesjes, bestrijk de plakken met het pindakaasmengsel en snijd de plakken in vingerbrede repen. Wentel deze door de bloem. Verhit in een pan de olie en bak hierin de lever mooi bruin. Wel steeds omdraaien. Laat in een pan de bouillon warm worden. Schuif de lever naar een zijde van de pan, strooi de rest van de bloem door het bakvet en laat de bloem lichtbruin worden. Schenk er beetje voor beetje de warme bouillon bij, wel goed roeren. Vermeng de lever goed met de saus en breng het op smaak met citroensap en ve-tsin.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats