|
|
Laat de vis volledig ontdooien en dep droog.
Smelt 1 eetl. boter en verwarm er de spinazieblaadjes in (u kunt de spinazieblaadjes ook verwarmen in de microgolfoven). Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Snij de gerookte zalm in stukjes en meng ze onder de spinazie.
Leg de visfilets met de velkant naar boven. Kruid ze met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de spinazie-mengeling over de helft van elke filet. Vouw dan de filets dicht.
Breng 2 dl water aan de kook in een brede pan, met 1/2 blokje tuinkruidenbouillon. Giet er 2 eetl. Nouilly Prat bij.
Plaats een rooster over de pan en schik er de gevulde tong op. Zet het vuur iets lager.
Hou de vis warm terwijl u de saus maakt: laat eerst het kookvocht tot de helft inkoken. Voeg dan de zure room toe en laat lichtjes indikken.
Meng 2 eetl. mascarpone, 2 eetl. bloem en de eidooier goed dooreen en voeg dit mengsel bij de bereiding. Meng goed dooreen en laat zachtjes binden.
Lepel wat saus op elk bord en schik er een 'torentje' tong op. Geef er hertoginnenaardappeltjes of mini-broodjes bij. |