laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lamsfilets op toast met aardappel-tomaatgratin
  ingrediënten:
    4 à 6 lamsfilets (diepvriesvlees)
4 sneetjes toastbrood
250 g champignons
3/4 koffiel. tomatenpuree
3/4 koffiel. mosterd
2 eetl. boter
1/2 dl room
1/2 dl droge witte wijn
1 mespunt vleesextract
1 teentje knoflook
instantsausbinder
peper en zout

Voor de aardappel-tomaatgratin:
4 middelgrote aardappelen (in de schil gekookt)
4 tomaten
1 eetl. gehakte peterselie
3 eetl. gesmolten boter
peper en zout
  bereiding:
    Laat de lamsfilets gedurende 1 u oppervlakkig ontdooien op kamertemperatuur (of 5 min. op ontdooistand in de microgolfoven).

Snij de champignons in stukjes en stoof ze (met deksel) in een nootje boter met een mespunt vleesextract, peper en zout (± 5 min.).

Rooster de sneetjes brood in een broodrooster en wrijf ze in met het teentje knoflook.

Snij de in de schil gekookte aardappelen in sneden van 0,5 tot 1 cm dik en de tomaten in schijfjes van ongeveer dezelfde dikte. Schik de schijven aardappel en tomaat afwisselend en dakpansgewijs in een ovenschotel (een ronde schotel geeft een mooi effect). Verdeel er de 3 eetl. gesmolten boter over en kruid met peper en zout.

Schuif de aardappel-tomaatschotel gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven op 200 °C.

Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de lamsfilets: 6 à 7 min. aan de ene kant, 5 min. aan de andere kant. Kruid met peper en zout.

Verwarm intussen ook de toasts in de voorverwarmde oven (3 min. op 200 °C).

Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet het braadvet weg en doe de witte wijn in de pan. Zet op een hevig vuur en voeg het tomatenconcentraat en de mosterd toe. Roer er vervolgens de room onder en laat gedurende 2 min. inkoken. Voeg dan de champignons met hun stoofvocht toe en breng weer aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder.


Snij de lamsfilets in schuine, dunne sneetjes en schik ze op de toasts. Lepel er een beetje saus over en geef er de rest apart bij. Dien op met de aardappel-tomaatgratin waarover u een beetje peterselie strooit.



Een geraffineerd gerecht ... en toch houdt u op het moment zelf de handen vrij.
Het meeste werk is immers vooraf gebeurd.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats