laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Hapjes
  bereiding:
    Minisoezen
Laat 50g boter smelten en roer er 50g zelfrijzende bloem door. Laat 1 à 2 min. bakken tot het deeg een bolletje vormt. Voeg 2 à 3 eieren toe (één na één) en klop tot een gladde massa. Spuit kleine toefjes van het deeg op een ingeboterde ovenplaat en schuif gedurende 15 min. in een op 160°C voorverwarmde oven. Laat daarna nog even rusten zodat de soezen niet invallen. Laat volledig afkoelen en snij er de hoedjes af zodat u ze kan vullen.

Vulling 1:
Lepel 1 koffiel. 'crème de Chaumes' in het soesje en duw er een rivierkreeftje bovenop. Garneer met een takje dille. Bewaar koel, in de koelkast.

Vulling 2:
Meng 150 g krab of surimi met 1 eetl. mayonaise, cayennepeper, curry en kleine stukjes kerstomaat. Schep 1 à 2 koffiel. van het mengsel in een soesje en werk af met een basilicumblaadje.

Spiesjes:
Rol een stukje knoflook, een stukje gedroogde tomaat en een bolletje meloen, een blauwe druif of een olijf in een sneetje gerookte eendenborst en steek de gevulde rolletjes telkens op een spiesje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats