laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalkoenengebraad met pittig sausje en gekonfijte p
  ingrediënten:
    1 kg kalkoenfiletgebraad
12 gekonfijte peertjes
2 dl gevogeltefond (bokaal)
100 g romige blauwe kaas (bv. cambozolakaas of Bresse Bleu)
50 g bleke rozijntjes
1 à 2 koffiel. citroensap
2 eetl. boter
1 dl rode porto
peper en zout
instantsausbinder
  bereiding:
    Laat de rozijntjes enkele uren weken in de porto.

Leg het gebraad in een ovenschotel en verdeel er de boter over. Laat gedurende 15 min. kleuren in een voorverwarmde oven op 250 °C.

Dek het vlees lichtjes af met aluminiumfolie en laat nog 45 min. braden op 190 °C.

Laat de gevogeltefond 1/3 inkoken. Doe er de geweekte rozijntjes bij. Ontkorst de kaas en snij in stukjes. Laat ze beetje bij beetje smelten in de gevogeltefond.

Als het vlees gaar is, kruidt u het met peper en zout. Maak de
braadresten los met de porto waarin u de rozijntjes geweekt heeft.

Giet door een zeef bij de gevogeltefond en breng het geheel aan de kook. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.

Verwarm intussen de gekonfijte peertjes op een zacht vuurtje.

Snij het vlees in sneetjes en lepel er wat saus over. Geef er de warme peertjes en gesmoord witloof of venkel (naar smaak) bij en kroketjes of verse pasta.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats