laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Walnotenbrood (2 broden)
  ingrediënten:
    15 gram verse gist of 7 gram gedroogde gist,
500 gram meergranenmeel of tarwemeel,
175 gram bakkersbloem,
1 theelepel zout,
2 eetlepel walnotenolie,
1 1/2 eetlepel zure room,
100 gram walnoten,
losgeroerd ei om te glaceren.
  bereiding:
    Meet 3 deciliter lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde gist over. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten tot zich schuim vormt. Doe de meelsoorten met het zout in een kom. Roer er het gistmengsel, de olie en zure room door. Kneed 5 minuten tot u een zacht deeg hebt en leg het in de kom. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Rooster de stukjes walnoot kort, laat ze afkoelen en hak ze grof. Sla het deeg in, druk de luchtbellen eruit en werk er de noten door. Vorm 2 broden en laat ze rijzen tot het dubbelen volume. Verwarm de oven voor op 230° C. Bestrijk de broden met ei, kerf ze schuin in en bak ze 25 tot 30 minuten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats