|
|
Voor het stoofpotje:
Week de pruimen in de calvados.
Maak een inkeping in de boutjes.
Steek er een pruim in en bak ze mooi bruin. Zet ze onder met rode wijn en stoof ze gedurende ongeveer 60 minuten gaar.
Haal ze uit, hou ze warm en bind het kookvocht met wat roux.
Kruid na met zout, peper en calvados.
Voor de puree:
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze drogen.
Pureer ze met boter en eieren en meng er de gehakte kervel en de gebakken spekblokjes doorheen.
Voor de garnituur:
Snij de groenten in niet te grote stukken en kleur ze in boter met peper en zout.
Strooi er wat suiker op, laat lichtjes glanzen en plaats ze juist onder water.
Laat ze gedurende een tiental minuutjes zachtjes verder garen.
Serveer vooraf een lekkere hazenpastei, versgebakken boerenbrood en een zalige Belgische Trappist of een zuiderse sterke rode wijn. |